Банкеръ Daily

Свят

Тръмп вече не може да заразява, каза лекарят на Белия дом

Лекарят на Белия дом Шон Конли обяви снощи, че последният тест на президента Доналд Тръмп е показал, че той вече не представлява "риск за предаване [на вируса] на други", предадоха осведомителните агенции.

По думите на лекаря изследванията са показали липсата на доказателства, че в организма на Тръмп има "активно възпроизвеждане на вируса". Не последва незабавен коментар на Белия дом дали изявлението на Конли означава, че тестът на президента за наличие на вируса е негативен.

Тръмп заяви, че се чувства прекрасно в кратка реч пред свои привърженици от балкона на Белия дом. Той призова множеството под балкона да гласува на президентските избори, за да "не позволим нашата страна да стане социалистическа нация". "Или дори нещо по-лошо", добави той под виковете и аплодисментите на публиката.

"Искам да кажа, че се чувствам прекрасно. Благодаря на всички за молитвите ви", каза Тръмп, който неотдавна прекара три дни в болница след заразяване с новия коронавирус.

Пред присъстващите няколкостотин негови привърженици, които скандираха "Още четири години", Тръмп, който не носеше маска, увери, че коронавирусът ще изчезне.

"Искам да знаете, че нашата нация ще победи този ужасен китайски вирус. Произвеждаме силни лекарства и терапии и успяваме да излекуваме болните. Ще се възстановим и ваксината ще се появи много бързо. Науката и медицината ще изкоренят китайския вирус веднъж завинаги, ще се отървем от него в целия свят. Виждате големи огнища на зараза в Европа, в Канада, но вирусът ще изчезне и ваксините ще помогнат", каза Тръмп, който умишлено набляга от месеци насам върху определението "китайски вирус" по отношение на SARS-CoV-2.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във