Банкеръ Daily

Бивш министър на правосъдието на САЩ:

"Тръмп тауър" наистина може да е била подслушвана

Майкъл Мъкейзи

Бившият правосъден министър на САЩ Майкъл Мъкейзи смята, че наистина е имало подслушване в сградата "Тръмп тауър", но не по нареждане на предишния американски президент Барак Обама, предаде ТАСС.

"Президентът (на САЩ Доналд Тръмп) беше неточен, заявявайки, че Обама е разпоредил подслушване в "Тръмп тауър", каза Мъкейзи в интервю за телевизия Ей Би Си. "Но мисля, че той е прав за това, че е имало следене", заяви Мъкейзи, който е оглавявал правосъдното министерство и е заемал поста главен прокурор при президента Джордж Буш-младши.

Според него подслушването е било по указание на министерството на правосъдието.

"Това означава, че е имало основание да се смята, че някой в "Тръмп тауър" може да е действал като агент на руснаците с каквато и да е цел, не непременно свързана с изборите", каза Мъкейзи.

Бившият директор на националното разузнаване при управлението на Барак Обама междувременно отрече да е имало тайна съдебна заповед за подслушване на Тръмп тауър, предаде Асошиейтед прес.

Джеймс Клапър заяви, че под негово ръководство в разузнаването не е имало дейност, свързана с подслушване на Тръмп нито като новоизбран президент, нито като кандидат по време на кампанията.

Доналд Тръмп обвини предшественика си Барак Обама, че е наредил в последните етапи на президентската кампания да бъде подслушвана „Тръмп тауър“ в Ню Йорк, където беше избирателният му щаб, и поиска Конгресът да започне разследване. Досега Тръмп не е представил доказателства за твърденията си.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във