Банкеръ Daily

Свят

Тръмп спомена за отлагане на изборите

Президентът на САЩ Доналд Тръмп днес за пръв път спомена за възможно отлагане на изборите за нов държавен глава през ноември, заради рисковете от измами, свързани, според него, с епидемията от Ковид-19, макар датата да е залегнала в американската конституция, съобщава  Ройтерс. 

В пост в Туитър Тръмп призова изборът на нов лидер бъде отложено дотогава, докато не бъде гарантирано, че вотът по пощата няма да бъде манипулиран.

"В противен случай той би поставил САЩ в много неудобна ситуация", пише президентът.

Президентът отново разкритикува гласуването по пощата. Редица американски щати искат изборите да се проведат основно чрез вот по пощата, за да се избегне рискът от разпространение на коронавируса.

През последните месеци нещата изобщо не вървят добре за Доналд Тръмп. Ковид-19 все още държи САЩ в здрава хватка. Броят на заразените непрекъснато нараства, моргите в редица градове вече са препълнени. Пред болниците паркират хладилни камиони с трупове. Президентът прилича на сомнамбул, който не може да поеме отговорност за някакъв национален спасителен план, вместо това препоръчва разни съмнителни инжекции, месеци наред се подиграва на носещите маски и постепенно се превръща в трън в очите не само за своите политически противници. Подкрепата за него дори вътре в собствената му партия започва да се пропуква. И всяка нова шокираща новина, свързана с пандемията, увеличава преднината на неговия противник Джо Байдън. Според няколко допитвания, тази преднина вече е двуцифрена, коментира Дойче Веле.

Facebook logo
Бъдете с нас и във