Банкеръ Daily

Свят

Тръмп: Скоро ще си върнем Конгреса и ще си върнем Америка 

На първия си митинг след напускането на Белия дом, бившият президент Доналд Тръмп атакува имиграционната политика на администрацията на Байдън и се опита да даде енергия на републиканците, за да си върнат мнозинството в Конгреса на изборите догодина.

Тръмп изглеждаше развълнуван отново да говори пред множество от симпатизанти. Той акцентира върху собственото си фалшиво твърдение, че поражението му на изборите през ноември 2020 г. е резултат от измама, съобщи "Ройтерс".

Доналд Тръмп напусна Белия дом на фона на щурма на Капитолия на 6 януари, в който участваха негови симпатизанти. Той беше упрекнат, че в своя реч непосредствено преди щурма е призовал тълпата да се "бие" и да спре процедурата в Конгреса по утвърждаването на Джо Байдън за президент. 

Въпреки това Тръмп запази голямо влияние върху Републиканската партия, отчасти като остави отворен въпроса дали ще се кандидатира отново през 2024 година.

Пред симпатизантите си в Охайо той намекна, че има планове за следващите избори: "Спечелихме изборите два пъти и е възможно да трябва да ги спечелим за трети път. Възможно е".

В своята реч Доналд Тръмп изреди редовния си списък с критики, като постави особен акцент върху нарастващия брой имигранти, преминаващи през южната граница на САЩ.

"Милиони хора идват в страната ни. Нямаме представа кои са. Джо Байдън прави точно обратното на това, което направихме ние", каза бившият президент.

Въпреки че засега Тръмп не споделя собствените си политически планове, той се изказа решително за желанието на Републиканската партия да си върне контрола в Сената и Камарата на представителите.

"Ще си върнем Камарата, ще си върнем Сената и ще върнем Америка и ще го направим скоро", каза той.

Макар че Тръмп взе участие в различни събития на Републиканската партия след загубата си на президентските избори, това бе първият му голям митинг след напускането на Белия дом, който наподоби характерните за бившия президент митинги, които традиционно имат голямо значение за съхраняването на подкрепата на неговите привърженици.

Facebook logo
Бъдете с нас и във