Банкеръ Daily

Свят

Тръмп си промени мнението - не иска отлагане на изборите

След като вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп за пръв път спомена за възможно отлагане на изборите за нов държавен глава през ноември заради рисковете от измами, свързани, според него, с епидемията от COVID-19, само няколко часа по-късно той се отказа от идеята за отлагане на президентските избори.

След критики от Демократите и Републиканците в Сената държавният глава коментира, че не иска да отлага тези избори, а да ги проведе. Той обаче отново отбеляза, че се безпокои за проблемите, които може да възникнат при гласуването. "Този вот ще бъде най-нагласеният вот в историята, ако се състои", заяви Тръмп. 

Президентът отново разкритикува гласуването по пощата. Редица американски щати искат изборите да се проведат основно чрез вот по пощата, за да се избегне рискът от разпространение на коронавируса. Това са Юта, Калифорния, Хаваи, Колорадо, Орегон и Вашингтон.

"Не искам да чакам три месеца, за да се изясни след това, че има изгубени бюлетини, а изборите са обявени за невалидни", коментира президентът на САЩ.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във