Банкеръ Daily

Свят

Тръмп: Ще си партнираме с всеки, който се бори с тероризма

След встъпването в длъжност на новата администрация през януари САЩ ще са готови да си партнират с всяка държава, която иска да помогне за разгромяването на групировката "Ислямска държава" и радикалния ислямски тероризъм. Това заяви новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп на среща със свои привърженици в Синсинати, щата Охайо, предаде ТАСС.

"Ще сключим партньорски отношения с всяка нация, която е готова да се присъедини към нас в усилията за нанася поражение на "Ислямска държава" и радикалния ислямски тероризъм. Ние ще унищожим "Ислямска държава", увери Тръмп.

Той освен това обеща, че САЩ ще престанат да се стремят към смяна на чуждестранни режими и че американската външна политика ще има за цел да осигурява стабилност, а не да сее хаос.

"Най-после ще водим нова външна политика, която взема предвид миналите грешки. Ще престанем да се стремим към сваляне на режими и правителства. Целта ни е стабилността, а не хаосът", заяви Доналд Тръмп.

По думите му новото правителство на САЩ ще се стреми в отношенията си с другите държави към общи интереси, където това е възможно, и към "нова ера на мир, разбирателство и добра воля".

Facebook logo
Бъдете с нас и във