Банкеръ Daily

Свят

Тръмп се уплаши от посещение във ФБР

Президентът Доналд Тръмп няма да посети централата на ФБР, както бе планирано, след като представители на службата казаха на Белия дом, че той няма да бъде топло посрещнат заради уволнението на директора на ФБР Джеймс Коми във вторник, съобщи телевизия Ем Ес Ен Би Си, цитирана от Ройтерс.

Вчера говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс каза за Си Би Ес, че Тръмп "съвсем вероятно" ще посети централата на ФБР във Вашингтон, за да повдигне духа на служителите на ведомството.

Тръмп обаче впоследствие бил уведомен, че след решението му да уволни Коми служителите на ФБР едва ли ще се зарадват да го видят.

Телевизията отбелязва, че много служители на ФБР са гласували за Тръмп на президентските избори миналата година, обаче са разочаровани от уволняването на Коми. "Много хора във ФБР са лоялни към Коми", каза източник на Ем Ес Ен Би Си от службата.

Междувременно Тръмп заяви, че взел решението да уволни директора на ФБР Джеймс Коми, преди да получи препоръка от министъра на правосъдието Джеф Сешънс.

Служители в Белия дом казаха по-рано тази седмица, че Тръмп е поискал мнението на Сешънс и неговия заместник Род Розенстайн за Коми и го е уволнил по тяхна препоръка.

"Щях да го уволня независимо от препоръките. Той е фукльо и самохвалко", каза президентът в интервю за Ен Би Си и добави, че във ФБР царяла бъркотия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във