Банкеръ Daily

Свят

Тръмп се появи на първия си предизборен митинг след коронавируса

Американският президент Доналд Тръмп възобнови своята предизборна кампания, като участва в първия си митинг, откакто обяви, че се е заразил с коронавирус.

"Чувствам се толкова силен", увери Тръмп пред хиляди свои поддръжници в Санфорд, щата Флорида. Той отново заяви, че вече е "имунизиран" срещу COVID-19 въпреки опасенията на учените, че имунитетът при прекарали болестта пациенти може да е краткотраен.

"Вече минах през това. Ще целуна всички в публиката. Ще целуна красивите жени. Ще ви дам една голяма сочна целувка", каза президентът. "Рисковано е, но трябва да излезеш навън", заяви той и изрази радостта си, че вече не е "затворен".

Държавният глава похвали Флорида, че е "отворена за бизнес", отново настоя за отваряне на училищата и нормализиране на икономиката и посочи, че САЩ са "напът да имат 100 милиона ваксини преди края на годината".

Снимки показаха, че Тръмп не е носил маска, когато е заминавал за Флорида - ключов щат за изборите през ноември. Той пристигна без маска на митинга в Санфорд. Повечето хора на проявата, проведена на открито, бяха без маски и стояха плътно един до друг.

Митингът беше първата от шест предизборни прояви, планирани от Тръмп за тази седмица.

В същото време главният американски експерт по заразни болести Антъни Фаучи каза, че "много проблеми" чакат САЩ, ако хората не бъдат убедени да носят маски и да избягват големите събирания.

Съобщението, че Тръмп е показал отрицателен резултат за вируса и не е заразоносител бе направено от неговия лекар Шон Конли. Той заяви в документ, разпространен от Белия дом, че президентът е дал отрицателен резултат няколко поредни дни.

Президентският лекар каза, че отрицателните тестове и други клинични и лабораторни данни са го довели до заключението, че Тръмп не е заразоносител.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във