Банкеръ Daily

Свят

Тръмп се нарече голям поклонник на ваксините срещу коронавируса

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се нарече голям поклонник на ваксините срещу новия коронавирус. Такова изявление той направи по телевизионния канал Fox News.

"Можете да ме считате за голям  поклонник на ваксините. Благодарение на мен те бяха разработени толкова бързо", отбелязва републиканецът. "Ние ги направихме само за девет месеца, въпреки че обикновено това отнема пет години. Те (демократите) въобще нямаше да успеят да ги направят, така че аз действително съм голям поклонник на ваксините", е подчертал Тръмп.

Заедно с това бившият президент се е изказал и срещу принудителната ваксинация на населението, наричайки се също така и  "голям поклонник на свободите". "Хората сами трябва да направят избор. Но аз бих им препоръчал да се ваксинират, за да се защитят. Ваксините са невероятно нещо", приключва  Тръмп, и отново е подчертал, че счита "задължителната ваксинация за лудост".

По данни на Университета Джонс Хопкинс, в САЩ са идентифицирани над 35.7 млн. случаи на заразяване с коронавирус, а са починали над 616 700 човека. Страната и  по двата показателя заема първо място в света. В последно време повечето нови случаи на заболели са от щама "делта".

Facebook logo
Бъдете с нас и във