Банкеръ Daily

Свят

Тръмп: Руската намеса в изборите е пълна измислица

Твърденията за руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г. са "пълна измислица", заяви американският президент Доналд Тръмп на митинг в Хънтингтън, щата Западна Вирджиния, цитиран от ДПА.

"Историята с Русия е пълна измислица, това е просто оправдание за най-голямата загуба в историята на американската политика", каза Тръмп. "Това просто ги кара да се чувстват по-добре, когато нямат за какво друго да говорят."

"Повечето хора знаят, че в нашата (предизборна) кампания не е имало никакви руснаци, никога не е имало, както и че прокурорът (специалният прокурор Робърт Мълър) трябва да разследва имейлите на Хилари Клинтън. Не сме спечелили заради Русия, а заради вас", каза Тръмп, обръщайки се към аудиторията си.

По думите му конгресмените от Демократическата партия ще трябва да вземат решение. "Могат да продължат с обсебеността си от измислицата за Русия или могат да служат на интересите на американския народ", подчерта президентът.

Междувременно специалния прокурор Робърт Мълър, който разследва евентуалните връзки на кандидатпрезидентската кампания на Тръмп с Русия, сформира жури от съдебни заседатели, съобщи в. "Уолстрийт джърнъл".

Сформирането на жури ще позволи на Мълър да приема показания под клетва, да изпраща призовки и да повдигне обвинения.

Facebook logo
Бъдете с нас и във