Банкеръ Daily

Свят

Тръмп рекламира ваксинацията

Самият Тръмп се ваксинира през януари, без да вдига много шум около това.

Предходният  президент на Съединените щати препоръча на всеки да се ваксинира срещу коронавируса. Проучвания показват, че голям брой републиканци и поддръжници на Тръмп не искат да се ваксинират.

"Това е страхотна ваксина. Това е една безопасна ваксина", каза Тръмп, цитиран от Ройтерс. .

„Но пак знаете, ние имаме своите свободи и трябва да живеем според тях и аз съм съгласен и с това. Но това е страхотна ваксина, безопасна е и е нещо, което работи“, допълни той.

Самият Тръмп се ваксинира през януари, без да вдига много шум около това.

Антъни Фаучи, главният медицински съветник на президента Джо Байдън, заяви в неделя, че нежеланието сред републиканците да получават ваксината е един от най-големите рискове за овладяването на пандемията на коронавируса и че би искал да види Тръмп публично да призовава своите поддръжници да приемат ваксината.

Тръмп коментира, че ще вземе решение дали да се кандидатира отново за президентския пост след изборите за Конгрес през ноември догодина.
Той каза, че е ангажиран да помогне на колегите си от Републиканската партия да си върнат отново контрола върху Камарата на представителите и Сената на американския Конгрес на изборите през 2022 г., които ще бъдат де факто референдум за лидерството на президента Джо Байдън.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във