Банкеръ Daily

Свят

Тръмп: Рано е да се обсъжда контролът върху продажбата на оръжия

Твърде рано е веднага след стрелбата в Тексас да се обсъждат проблемите на контрола върху продажбите на оръжия в САЩ. Това заяви днес президентът Доналд Тръмп, който е на официално посещение в Япония, на обща пресконференция с японския премиер Шиндзо Абе, съобщиха световните агенции.

"Според мен основният проблем при станалото в Тексас е проблемът с психичното състояние на човека. Имаме много проблеми в тази област, както и всяка друга страна. Това обаче не е проблем, свързан с оръжията - естествено може да започнем дискусия по въпроса, но мисля, че е твърде рано за това", подчерта Тръмп.

"Именно благодарение на това, че имаха оръжия, нападнатите успяха да дадат отпор - в противен случай нещата щяха да приключат още по-зле", добави лидерът на САЩ.

Двадесетгодишен бял мъж с автоматично оръжие и бронежилетка откри вчера стрелба в баптистка църква в Съдърленд Спрингс, на около 50 км югоизточно от Сан Антонио в американския щат Тексас. Загинаха 26 души. Властите съобщиха, че след като нападателят излязъл от църквата, местен жител стрелял по него. Убиецът бе открит мъртъв в колата си и не се знае дали е бил застрелян или се е самоубил.

Facebook logo
Бъдете с нас и във