Банкеръ Daily

Свят

Тръмп: През втория ми мандат ви чака рекордно благоденствие

Съединените щати ще се радват  на рекордно благоденствие, ако бъда избран за втори мандат. Това заяви президентът Доналд Тръмп в речта си, с която прие номинацията на републиканците за кандидат-президент.

"Отново да възстанови най-великата икономиката в историята и ще създам нов дух на единство", каза Тръмп и очерта оптимистична картина на бъдещето на Америка, включително обеща победа над коронавирусната епидемия, предаде Асошиейтед прес.

Президентът подчерта обаче, че тези светли хоризонти са възможни само ако той победи на изборите съперника си, кандидата на демократите Джо Байдън, когото още веднъж остро атакува.

"Прекарахме последните четири години, оправяйки щетите, които Джо Байдън нанесе през последните 47 години", заяви той, имайки предвид кариерата на Байдън като сенатор и вицепрезидент. Байдън не е спасителят на американската душа, той е разрушител на американски работни места и ако получи възможност, ще бъде разрушителят на величието на Америка, каза Тръмп. Байдън ще прехвърли американски работни места в Китай. Неговият дневен ред е "Произведено в Китай, а моят е "Произведено в САЩ", заяви президентът.

Тръмп се представи като последната преграда, предпазваща американския начин на живот, който е под обсада от радикални сили, и заяви, че дневният ред на демократите е "най-екстремисткият набор от предложения", предлагани някога от кандидат, номиниран за президент от голяма партия.

Междувременно кандидатът на демократите за президент на САЩ Джо Байдън съобщи в четвъртък, че скоро ще се проведе лично кампаниите в щатите, които са решаващи за президентските избори в САЩ.  Това е промяна на курса за демократа по време на пандемията на коронавирус.

Новите предизборни събития, които се очаква да започнат следващия месец, ще бъдат първите от март, когато рязко спря кампанията поради здравната криза.

"Ще отида в Уисконсин и Минесота, в Пенсилвания, в Аризона, но ние ще го направим по начин, напълно съобразен с отговорностите", 77-годишният каза пред репортери бившият вицепрезидент.

Facebook logo
Бъдете с нас и във