Банкеръ Daily

Свят

Тръмп прекрати предсрочно участието си в срещата на НАТО заради подигравки от колеги

Американският президент Доналд Тръмп отмени пресконференция и прекрати предсрочно своето участие в срещата на НАТО. Той е реагирал гневно на видео, в което лидерите си правят шеги на негов гръб, предвождани от премиера на Канада Джъстин Трюдо.

Тръмп нарече "лицемер" Джъстин Трюдо, след като медиите на Острова разпространиха кадри как канадският премиер му се подиграва по време на срещата на върха на НАТО в Лондон.

Кадри, заснети по време на приема, даден вчера в Бъкингамския дворец в чест на лидерите на страните от НАТО и излъчени по канадската телевизия Си Би Ес със субтитри, документират, както изглежда, че Еманюел Макрон, Джъстин Трюдо и Борис Джонсън се шегуват за сметка на Тръмп.

Тръмп е провел много продуктивна среща с турския си колега Реджеп Ердоган според говорител на Ердоган. "Двамата президенти обсъдиха значението на изпълнението от страна на Турция на съюзническите й ангажименти, по-нататъшното засилване на търговията чрез увеличаване на двустранния стокообмен до 100 милиарда долара, предизвикателствата пред регионалната сигурност и енергийната сигурност", обясни официално лице от Белия дом.

Срещата на НАТО се провежда на фона на големи разногласия по теми като разходите за отбрана, ролята на Турция в Алианса и бъдещи заплахи от Русия и Китай.

Facebook logo
Бъдете с нас и във