Банкеръ Daily

Свят

Тръмп поведе пред Клинтън седмица преди изборите

Републиканският кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп за първи път от май насам изпреварва по популярност съперничката си от Демократическата партия Хилари Клинтън, показва публикувано днес допитване на телевизия Ей Би Си и в. "Вашингтон пост".

По най-нови данни за Тръмп на изборите на 8 ноември са готови да гласуват 46 процента от анкетираните, а за Клинтън - 45 процента. За кандидата на Либертарианската партия Гари Джонсън смятат да дадат гласа си 3 процента от запитаните, за кандидатката на Зелените Джил Стайн - 2 на сто, а останалите анкетирани са дали други отговори.

Според Ей Би Си и в. "Вашингтон пост" за последен път Тръмп е изпреварвал Клинтън по популярност през май. Смята се, че основната причина републиканецът да поведе в допитванията е възобновеното разследване на ФБР за имейлите на Клинтън от времето, когато беше държавен секретар.

Допитването е извършено между 27 и 30 октомври с 1128 участници.

На 28 октомври директорът на ФБР Джеймс Коми уведоми Конгреса, че подновява разследването срещу Клинтън за нарушения при използването на електронната й поща. Решението на Коми предизвика ожесточени критики от страна на демократите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във