Банкеръ Daily

Свят

Тръмп покани Путин в САЩ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е поканил руския си колега Владимир Путин на посещение в САЩ и му е казал в телефонен разговор. Тръмп е подчертал, че ще се радва да се видят в Белия дом, предаде Ройтерс.

Руският външен министър Сергей Лавров казал, че Тръмп повторил няколко пъти поканата в телефонния разговор с Путин. Тръмп му казал, че ще се радва да върне визитата, като посети Русия. 

Лавров заяви в интервю за РИА Новости, че руският президент Владимир Путин и американския му колега Доналд Тръмп по никакъв начин няма да позволят въоръжен конфликт между Русия и САЩ. 

"Говорейки за рисковете от военна конфронтация, аз съм 100 процента сигурен, че армиите на САЩ и Русия няма да позволят това и разбира се няма да го позволят нито президентът Путин, нито президентът Тръмп. В края на краищата те са лидери, избрани от своите народи и са отговорни те да живеят в мир", коментира още руският първи дипломат.

Министърът каза още, че Русия е уведомила ръководената от САЩ коалиция в борбата срещу ДАЕШ ("Ислямска държава"), че пресичането на някои "червени линии" в Сирия ще даде основание за ответни действия. "Те бяха уведомени за нашите "червени линии", включително географски "червени линии" на територията на Сирия. И в резултат на това тези "червени линии" не бяха пресечени", подчерта Сергей Лавров.

Facebook logo
Бъдете с нас и във