Банкеръ Daily

Свят

Тръмп подписа бюджета на САЩ и мерките за подпомагане

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа приетият от Конгреса пакет с мерки за подпомагане на икономиката в условията на коронакризата на стойност 900 милиарда долара и бюджета на федералното правителство на стойност 1,4 трилиона долара, предадоха световните агенции.

С отлагането на подписването на приетия миналата седмица законопроект Тръмп позволи на някои помощи за безработица да изтекат. Миналата седмица президентът на САЩ нарече законопроекта "позор" и поиска от бюджета да бъдат премахнати различни разпоредби, засягащи разходите на правителството, включително за чуждестранна помощ. Освен това той настояваше индивидуалните субсидии за американците да бъдат увеличени от 600 до 2000 долара.

Исканията на Тръмп предизвикаха изненада, защото Белият дом включи в предложението си за бюджета разпоредбите за чуждестранна помощ и неговите представители не поискаха субсидии от 2000 долара.

Тръмп не е съобщил защо е решил да подпише закона.

Демократите обещаха на американците още помощи след встъпването в длъжност на Джо Байдън, докато републиканците показват, че се канят да изчакат и да видят какво ще се случи, отбелязва Асошиейтед прес. Ако президентът не беше подписал бюджета, във вторник правителството щеше да остане без средства, което щеше да засегне милиони федерални служители.

Facebook logo
Бъдете с нас и във