Банкеръ Daily

Свят

Тръмп платил 130 000 долара за мълчанието на порноактриса

Сторми Даниълс

Личният адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп каза, че той е платил 130 000 долара от собствения си джоб на порноактриса, за която се твърди, че е имала сексуална връзка с милиардера през 2006 г., предаде Асошиейтед прес.

Пред в. "Ню Йорк таймс" Майкъл Коен каза, че парите не са му били възстановени нито от Организацията Тръмп, нито от предизборната кампания на Тръмп. Парите той дал на Сторми Даниълс, чието истинско име е Стефани Клифорд.

Изплащането на сумата, той определи като напълно законно и нямащо нищо общо предизборната кампания. Подобно изявление той е направил и пред Федералната избирателна комисия. Тя се интересувала откъде са били взети парите. Адвокатът казал, че те не са нито дарение за предизборната кампания, нито пък са били отчетени като разход на кампанията.

За плащането първи съобщи миналия месец в. "Уолстрийт джърнъл".

Тогава изданието написа, че Коен уредил плащането на сумата през октомври 2016 г., за да накара Сторми Даниълс да не разкрива по време на предизборната кампания своята предполагаема сексуална среща с Тръмп. Интимната среща била през юли 2006 г. По онова време Тръмп е бил вече женен за Мелания.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във