Банкеръ Daily

Свят

Тръмп отказал пак да е личност на годината

Президентът на САЩ Доналд Тръмп твърди, че е отклонил оферта на американското списание "Тайм" да го обяви за втора поредна година за личност годината, предадоха световните агенции.

"Списание "Тайм" се свърза с мен, за да каже, че ВЕРОЯТНО ще бъда посочен за мъж (личност) на годината, като миналата година, но трябваше да дам съгласието си за интервю и фотосесия", написа в Туитър Тръмп. "Казах, че вероятно това не е достатъчно и отказах. Мерси все пак!", допълни той.

Сп. "Тайм" всяка година определя личност на годината. Това е личност, която е белязала най-силно отминалата година, било то за добро или за лошо. Тръмп бе личност на 2016 г. и тогава бе представен като "Президент на разделените американски щати". През 2015 г., 2014 г. и 2012 г.Тръмп се оплака в Туитър, че никога не е бил избиран за личност на годината от списанието.

"Тайм" обявява личност на годината от 1927 г. Победителят се избира от редакцията на изданието, като се взима предвид и гласуване на читателите. Личността на 2017 г. ще бъде обявена на 6 декември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във