Банкеръ Daily

Свят

Тръмп: Осъждането на Уайнстийн е силно послание

Американският президент Доналд Тръмп днес прецени, че фактът, че бившият холивудски магнат Харви Уайнстийн е признат за виновен в сексуално насилие, е свързан с много силно послание, предаде Франс прес.

"Смятам, че от гледна точка на жените, това е голяма победа, която изпраща много силно послание", заяви той на пресконференция в Делхи. Той отбеляза, че не е голям фен на Уайнстийн, подчертавайки близостта му с демократите. "Мишел Обама и Хилари Клинтън го обожаваха", каза Тръмп.

Вчера съдебните заседатели признаха Харви Уайнстийн за виновен за нападение над асистентката Мими Хейли, което е с максимална присъда 25 години затвор, и за изнасилване от трета степен на някогашната начинаеща актриса Джесика Ман през 2013 г., което е с максимална присъда четири години. Присъдата срещу Харви Уайнстийн ще бъде произнесена на 11 март.

Фактът, че Харви Уайнстийн е признат за виновен в сексуално насилие, показва, че е дошло време той да даде обяснение за действията си, заяви бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън, предаде Франс прес.

"Решението на съдебните заседатели говори само по себе си - каза тя. - Това е нещо, което хората следиха отблизо, защото е дошло време да се дадат обяснения." Харви Уайнстийн, който щедро е финансирал кампании на демократите, е смятан за въплъщение на сексуален хищник от движението #Аз също, възникнало след свързаните с бившия холивудски магнат разкрития.

"Вярно е, че той допринесе за много кампании на демократите - на Барак Обама, Джон Кери, Ал Гор", отбеляза Хилари Клинтън. Тя прецени, че признаването на вината на низвергнатия продуцент Харви Уайнстийн не е причина да се пречи на когото и да било да участва във финансиране на политически кампании, но е основателна причина да се сложи край на този тип поведение.

72-годишната Клинтън е на Берлинале за премиерата на "Хилари" - документална поредица от четири части, посветена на живота й, която ще бъде излъчена от кабелния канал "Скай".

Facebook logo
Бъдете с нас и във