Банкеръ Daily

Свят

Тръмп обвини прокурор Мълър в конфликт на интереси

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини специалния прокурор Робърт Мълър в "конфликт на интереси", заради който той не бива да води разследването на подозренията за руска намеса в президентските избори през 2016 г. В серия от туитове Тръмп каза, че през годините е имал "много лоши и конфликтни работни отношения" с Мълър, съобщи АФП.

"Дали някога Робърт Мълър ще разкрие конфликтите си на интереси с президента Тръмп, в това число факта, че имахме много лоши и конфликтни работни отношения. Отказах му началническия пост във ФБР (ден преди назначаването му за специален прокурор) и Коми му е близък приятел", написа Тръмп.

Джеймс Коми бе уволнен от Доналд Тръмп от поста директор на ФБР през май 2017 г. и оттогава е много критичен към президента.

Тръмп твърди, че разследването е "лов на вещици", насочен срещу него. Мълър, който е бивш директор на ФБР и бивш федерален прокурор, бе назначен през май 2016 г., за да разследва дали е имало руска намеса в изборите в САЩ и съглашателство между екипа на Тръмп и руските власти.

Американските разузнавателни служби смятат, че руският президент Владимир Путин стои лично зад хакерската атака и кампанията за дезинформация, които са имали за цел да нарушат американските президентски избори и да увеличат шансовете на Тръмп да ги спечели.

Facebook logo
Бъдете с нас и във