Банкеръ Daily

Свят

Тръмп обсипа с похвали Ким Чен Ун

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обсипа с похвали севернокорейския лидер Ким Чен Ун след днешната им историческа среща на върха в Сингапур и каза, че той е "много достоен, много интелигентен преговарящ", предаде Асошиейтед прес. 

По време на последната обща поява на двамата лидери репортери запитаха Тръмп какво най-много го е изненадало на днешните им разговори. Тръмп посочи, че Ким е "забележителна личност" и "много интелигентен. Добра комбинация".

Президентът каза, че е разбрал, че Ким е "много талантлив мъж", който "много обича страната си". Обобщавайки срещата на върха, той добави, че двамата са прекарали "един страхотен ден" и "са научили много един за друг и за техните страни" и изрази очакване те да се срещат още много пъти. 

Срещата на високо равнище завърши с щедри обещания от Тръмп да търси решение на един "много опасен проблем", а Ким предрече, че "светът ще стане свидетел на големи промени". Двамата лидери подписаха документ, който американският президент нарече "доста всеобхватен", но отказа да разкрие подробности, като добави, че това ще стане по-късно. 

Ким Чен Ун отпътува от Сингапур след изчерпване на програмата на срещата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във