Банкеръ Daily

Свят

Тръмп обмисля военна намеса във Венецуела

Американският президент Доналд Тръмп отново намекна за възможна военна намеса във Венецуела, съобщава БГНЕС, позовавайки се на AFP. Президентът на Съединените щати повтори думите си, казани преди няколко седмици, че са ,,възможни всички варианти''.

,,Бразилия и САЩ никога не са били толкова близки". ,,Всички възможности остават отворени, мисля над всички възможни варианти. Нека видим как нещата ще се развият във Венецуела" Това отбеляза президентът на САЩ Доналд Тръмп по време на обща пресконференция с бразилския си колега Жаир Болсонаро, на която Тръмп бе домакин.

,,Срамота е това, което се случва във Венецуела - дългове, разрушение и глад", каза Тръмп при посрещането на президента на Бразилия в Белия дом. Думите му бяха отговор реплика на външния министър на Венецуела, който заяви, че Тръмп и Болсонаро са "апологети на войната" и "опасни за международния мир и сигурност".

Съединените щати и още около 50 държави не признават президента на Венецуела Николас Мадуро за легитимен и искат от него да освободи поста и да свика президентски избори.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във