Банкеръ Daily

Свят

Тръмп обяви Байдън за "враг на държавата"

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обяви снощи настоящия президент Джо Байдън за "враг на държавата", предаде Би Би Си.

В първата си изява на митинг след обиските в неговото имение в Мар-а-Лаго, Флорида, Тръмп обвини Байдън, че използва ФБР като оръжие срещу него. Пред хиляди хора на митинг в Уилкс-Беър, Пенсилвания, в подкрепа на двама републикански кандидати за междинните избори през есента експрезидентът окачестви обиските като "една от най-стряскащите злоупотреби с власт на който и да било администрация в американската история.

Митингът бе предизборен за Мехмет Оз, който се кандидатира за федералния Сенат, и щатския сенатор Дъг Мастриано, които се стреми към поста губернатор на Пенсилвания. Двамата кандидати говориха кратко, като основният оратор бе 76-годишният Тръмп, отбеляза Би Би Си.

Първата част от речта му, продължила близо два часа, бе посветена на критики към ФБР, след което той се върна към познати отпреди теми - твърденията, че му е открадната победата на изборите през 2020 г., атаките срещу членове на Демократическата партия и обещанията да спаси страната. На няколко пъти Тръмп призова да бъде налагано смъртно наказание за наркодилъри.

Изборните резултати на Оз и Мастриано през ноември ще бъдат смятани за референдум за силата на подкрепата, оказана им от Тръмп, и за политическите идеологии, който той разпространява в Републиканската партия. Името на Доналд Тръмп може да не е изписано на изборните бюлетини тази година в Пенсилвания, но тръмпизмът със сигурност е там, заключи Би Би Си.

Facebook logo
Бъдете с нас и във