Банкеръ Daily

Свят

Тръмп обещал завинаги да приключи със зависимостта на икономиката на САЩ от Китай

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е обещал, че ако победи на предстоящите избори веднъж завинаги да прекрати зависимостта на американската икономика от Китай и да превърне Съединените щати в "производствена свръхдържава". Това той е казал в събота пред свои поддръжници в щата Пенсилвания.

"През следващите четири години ние ще превърнем Америка в производствена свръхдържава и ние веднъж завинаги ще приключим с нашата зависимост от Китай", е казал той.

Отношенията между Китай и САЩ се влошиха в последните години заради споровете  относно търговските мита. До ново изостряне доведоха обвиненията на Тръмп по адрес на Пекин за закъсняла и недостатъчно активна реакция на заразата от коронавирус в Ухан, от която тръгна  пандемията след това.

Поредните избори в САЩ са насрочени за 3 ноември. На тях ще бъдат избрани президент и вицепрезидент, изцяло ще се обнови с нови 435 члена Палатата на представителите и с една трета Сената в Конгреса на Съединените щати, а ще се гласува и за губернатори в 13 щата и территории.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във