Банкеръ Daily

Свят

Тръмп обещал на привържениците си да върне републиканците в Белия дом

Бившият американски президент Доналд Тръмп произнесе реч пред конференцията на консерваторвативните кръгове в САЩ в Орландо, щата Флорида. Това бе първо официално появяване на Тръмп след края на мандата му.

Това е едно от най-големите събития на Републиканската партия, на което нерядко се определят нейните приоритети и бъдещия курс. От самото начало на конференцията  в четвъртък Тръмп бил в центъра на вниманието на всички  участници. Сравнявали то с новия президент Джо Байдън и разсъждавали за това, дали ще остане той в политиката, но в крайна сметка е ясно, че Тръмп безусловно ще остане.

Трамп е обещал на поддръжниците си да върне републиканците в Белия дом. По-голямата част от своята реч на конференцията бившият американски лидер е посветил на критика на Джо Байдън, когото описал като най-слабият президент в историята на страната.

Тръмп намекнал и за своето участие в президентската надпревара през 2024 година. Той не изключил възможността отново да издигне кандидатурата си за президент на САЩ.

По думите на Тръмп, действащия американски лидер Джо Байдън "не се справил с главната си задача в качеството си на глава на администрацията - да осигури  спазването на американските закони".

Републиканецът изразил и своята увереност, че "демократите ще претърпят съкрушително поражение на междинните избори и ще загубят Белия дом след четири години". "Те вече загубиха Белия дом, казал Тръмп. - Кой знае, може би, ще  реша да ги победя и за трети път".

Тръмп опроверга твърденията, че планира да създаде нова партия. Бившият президент също така изрази увереността си, че политическата му кариера има бъдеще. "Имаме Републиканската партия и тя ще бъде единна и силна, както никога досега", казал още Тръмп.

От трибуната той уверил всички, че "ще се сражава" на страната на републиканците, а съобщенията за възможното създаване на нова партия нарекъл "фейк новини".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във