Банкеръ Daily

Свят

Тръмп обеща "много по-добър" шеф на ФБР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп защити решението си да уволни директора на ФБР Джеймс Коми и обеща да го замени с някой "много по-добър", предаде Ройтерс.

Той отхвърли критиките на демократите по повод рокадата. "Коми изгуби доверието на почти всички във Вашингтон, републиканци и демократи. След като нещата се успокоят, те ще ми благодарят", написа американският президент в Туитър.

Уволненият директор водеше разследване за евентуален заговор между кампанията на Тръмп и Русия за оказване на влияние върху резултата на президентските избори от 2016 г.

Говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков заяви, че решението на Тръмп да уволни Коми няма да повлияе на отношенията между САЩ и Русия, като подчерта, че това е вътрешна работа на Вашингтон. На въпрос как решението, повдигащо отново въпроса за намеса на Москва в президентските избори в САЩ, ще се отрази на отношенията между двете страни Песков отговори: "Надяваме се, че няма да повлияе по никакъв начин, това е суверенно решение на президента на САЩ, което няма отношение към Руската федерация".

Facebook logo
Бъдете с нас и във