Банкеръ Daily

Свят

Тръмп: Никога няма да спра да поствам в Туитър

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ясно даде да се разбере, че няма да се откаже от навика си да туитва, предаде Асошиейтед прес.

"Само Медиите на Лъжливите Новини и враговете на Тръмп искат да спра да ползвам Социалните Медии (110 милиона души). Това е единственият начин да изкарам истината наяве!", написа Тръмп в Туитър.

Туитът идва след вчерашното назначаване на о.р. генерал Джон Кели за началник на кабинета на Тръмп, за да внесе ред в обхванатия от хаос Бял дом. Същия ден Кели уволни новия директор на комуникациите Антъни Скарамучи и промени йерархическата структура така, че всички високопоставени служители да се отчитат пред него.

Тези решения на Кели бяха похвалени от съюзници на Тръмп и конгресмени, които изразиха надежда, че новият началник на кабинета ще потуши вътрешните конфликти и ще придвижи политическия дневен ред след шест месеца суматоха. Не е ясно обаче доколко Кели ще може да контролира слабостта на Тръмп към пораждане на конфликти и правене на необмислени коментари в социалните медии, отбелязва АП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във