Банкеръ Daily

Свят

Тръмп: Никога не съм направил нищо нередно

Президентът републиканец Доналд Тръмп и председателката на Камарата на представителите от Демократическата партия Нанси Пелоси са съгласни в едно, поне засега: той не бива да бъде подлаган на импийчмънт.

Тръмп написа днес в Туитър, че оценява високо "изявлението на Нанси Пелоси против импийчмънт", но побърза да уточни: "Всички трябва да помнят дребния факт, че аз никога не съм направил нищо нередно", предаде Асошиейтед прес.

Тръмп заяви също, че първите две години от президентството му са били "най-успешните първи две години в историята" и попита как президент с подобно постижение може да бъде отстранен от длъжност, когато импийчмънт се полага за "тежки престъпления и закононарушения".

В интервю за "Вашингтон пост" Пелоси заяви, че не е за импийчмънт на президента, поне засега, като уточни, че усилието "просто не си струва" без убедителна подкрепа за отстраняването му.

Специалният прокурор Робърт Мълър разследва дали предизборният екип на Тръмп е бил в сговор с Русия и дали Тръмп се е опитал да възпрепятства разследването. Президентът настоява, че "сговор няма", припомня АП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във