Банкеръ Daily

Свят

Тръмп няма проблем да бъде публикуван целият доклад на Мълър

Президентът на САЩ Доналд Тръмп няма "никакъв проблем" да бъде публикуван пълният доклад на специалния прокурор Робърт Мълър за разследването на евентуална руска намеса в американските избори, увери днес Белият дом, предаде Франс прес.

"Мисля, че президентът няма никакъв проблем. Той е повече от доволен, че всичко, свързано с този въпрос, се оповестява публично, тъй като той знае точно какво се е случило и какво не се е случило и честно казано, вече и цяла Америка го знае", заяви по телевизия Ен Би Си прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс.

Американският министър на правосъдието Уилям Бар публикува вчера резюме от 4 страници на доклада на Мълър, който изключва да е имало сговор между предизборния екип на Тръмп през 2016 г. и Русия. Цялото съдържание на доклада остава поверително.

Лидерите на демократите в Конгреса настояха вчера за публикуване на целия доклад, като подчертаха, че министърът на правосъдието не е "неутрален наблюдател".

"Писмото на министъра на правосъдието Бар съдържа толкова много много въпроси, колкото и отговори", написаха председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси и лидерът на демократичното малцинство в Сената Чък Шумър.

"Наложително е пълният доклад и всички свързани с него документи да станат публични".

Демократите обръщат особено внимание на факта, че по въпроса за потенциално възпрепятстване на правосъдието от Тръмп специалният прокурор не е направил окончателно заключение.

Бар обаче, който пръв получи дългоочаквания доклад и се запозна с него от петък до неделя, заключи, че в документа не се споменава никакво престъпление, което би могло да доведе до съдебно преследване заради възпрепятстване на правосъдието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във