Банкеръ Daily

Свят

Тръмп: Неадекватни журналисти пускат фалшиви новини за мен

Доналд Тръмп не уважи вечерята на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом. Така той стана първият американски президент, който бойотира годишното събитиe след Роналд Рейгън, който направи това през 1981 г.

В същото време той отправи унищожителна критика срещу медиите по време на митинг, отбелязващ изминалите първи 100 дни от мандата му. Пред поддръжниците си в щата Пенсилвания той заяви, че изпълнява обещанията си едно след друго, отхвърляйки критиките към него с думите, че това са "фалшиви новини" от "неадекватни" журналисти.

На митинга в град Харисбург той заяви още: "Внушителна група актьори от Холивуд и вашингтонски медии в момента се утешават в хотелска бална зала в столицата... Медии като Си Ен Ен и Ем Ес Ен Би Си, това са фалшиви новини, и те с удоволствие биха били днес тук с нас, но са приклещени на вечерята (на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом), която ще бъде много, много скучна."

Тръмп разкритикува и "тотално западащия" по думите му в. "Ню Йорк таймс", заявявайки, че този вестник става все по-незначителен, както и че редакцията му се е настанила в "противен офис в неприятен район", след като изданието е продало предишната си сграда.

Американският президент заяви, че ако работата на медиите е да бъдат честни и да казват истината, те заслужават лоша оценка, съобщи Асошиейтед прес. И се похвали, че, за разлика от тях, правителството му работи всекидневно в полза на американския народ.

Тръмп нарече американските медии "вашингтонското блато". "И нищо не може да ме радва повече от това да съм тук (в Пенсилвания), на повече от 100 мили от вашингтонското блато и да прекарам вечерта с всички вас", каза той.

В речта си Тръмп коментира и международните отношения на САЩ и обтегнатите отношения със Северна Корея. "Китай ще ни помогне, вероятно, в ситуацията със Северна Корея", посочи Тръмп и увери, че председателят на Китайската народна република Си Цзинпин "иска да се погрижи за това". "Те (Китай) са много силни, ще видим какво ще стане", каза още Тръмп.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във