Банкеръ Daily

Свят

Тръмп не обещава защита за съюзниците от НАТО, ако бъдат нападнати

Доналд Тръмп заяви в интервю, че ако стане президент на САЩ, може да не гарантира отбраната на съюзниците от НАТО в случай на нападение, пише в. "Ню Йорк таймс".

Републиканският претендент за Белия дом представи крайно изолационистко виждане за външната политика, което може да разруши основни стълбове на политиката на САЩ във външните работи и сигурността след Втората световна война и да заплаши съществуването на НАТО, коментира британският в. "Дейли телеграф".

Тръмп заяви, че няма да оказва натиск върху Турция или други авторитарни съюзници във връзка с извършвани чистки срещу политически противници или потискане на гражданските свободи, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Според Тръмп САЩ трябва първо да "оправят собствената си каша", преди да се опитват да променят поведението на други държави. "Не мисля, че имаме право да изнасяме лекции. Вижте какво се случва в нашата страна. Как да изнасяме лекции, когато хора хладнокръвно стрелят по полицаи", заяви той в интервю в Кливланд, където протича конгресът на Републиканската партия.

Турският президент Реджеп Ердоган се е справил добре при опита за преврат срещу него, каза още Тръмп.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във