Банкеръ Daily

Свят

Тръмп не е бил оправдаван за възпрепятстване на правосъдието, заяви Мълър

Доналд Тръмп не е бил оправдаван за възпрепятстване на правосъдието. Това заяви бившият американски специален прокурор Робърт Мълър, цитиран от NOVA. 

Мълър отговаря в продължение на над 5 часа на въпроси за разследването си дали е имало руска намеса в изборите и дали президентът Доналд Тръмп е възпрепятствал правосъдието по този въпрос. От своя страна Доналд Тръмп изрази задоволство от изслушването и отново нарече разследването на Мълър "лов на вещици".

Робърт Мълър предупреди американските конгресмени, че Русия отново се опитва да саботира демокрацията в САЩ преди президентските избори догодина, защити заключенията на своето разследване за руските действия за намеса в американските избори през 2016 г. и открито отхвърли критиките на президента Доналд Тръмп, че провежда "лов на вещици", пише в. "Ню Йорк таймс".

Войната между републиканците и демократите заради разследването на Мълър достигна напрегната кулминация при почти седемчасовите показания на бившия специален прокурор пред две комисии на Камарата на представителите. Конгресмените искаха да изтръгнат привличащи вниманието цитати и се опитваха да спечелят политически точки, но Мълър последователно отказваше да се съгласи, препращайки отново и отново към своя доклад.

Присъствието на Мълър тегнеше като призрак над Вашингтон през последните две години, а Тръмп и неговите съюзници подложиха специалния прокурор и екипа му на безмилостни атаки, посочва изданието.

Показанията на Мълър почти не предоставиха аргументите, които някои демократи търсеха, за да съберат подкрепа за разследване за импийчмънт срещу Тръмп. Изслушването му пред Конгреса също така отхвърли предположенията на републиканците за допуснати грешки, които да им помогнат да поставят под съмнение достоверността на работата, свършена от неговия екип, коментира в. "Уолстрийт джърнъл".

Изслушването на Мълър пред Конгреса беше дългоочаквано и трудно извоювано след тежки преговори, но в крайна сметка едва ли ще промени политическата динамика, отбелязва в. "Вашингтон пост".

Според изданието и демократите, и републиканците до голяма степен вече са оформили своите позиции, а показанията на бившия специалния прокурор просто са им позволили да се окопаят още по-дълбоко в своите здраво укрепени лагери.

Facebook logo
Бъдете с нас и във