Банкеръ Daily

Свят

Тръмп настоява, че не е искал нищо от Украйна

Президентът на САЩ Доналд Тръмп настоя днес, че не е искал нищо от Украйна и заяви, че изслушванията по разследването за импийчмънт трябва да приключат, предаде Асошиейтед прес. Тръмп направи това изявление пред репортери на една от моравите на Белия дом, четейки от ръкописни бележки.

Франс прес допълва, че думите на бележките са написани с много големи главни букви с черен флумстер и са били видими за репортерите.

Тръмп разказа, че е имал кратък разговор с американския посланик в ЕС Гордън Сандланд. "Той (Сандланд) ми каза: Какво искате? И ето какъв беше моят отговор", каза Тръмп, а после се обърна към журналистите: "Готови ли сте? Камерите работят ли? Казах му: "Нищо не искам". Това му казах. Повторих го два пъти".

Франс прес допълва, че на бележките на президента е можело да се прочете: "Не искам нищо. Не искам нищо. Не искам услуга за услуга. Кажете на президента Зеленски да направи онова, което е добро. Това е последната дума от страна на президента на САЩ"

Пред журналистите президентът се постара да се дистанцира от Сандланд, който днес свидетелства пред Конгреса по процедурата за импийчмънт, като каза, че не го познава много добре и че не е говорил много с него.

"Това не е човек, когото познавам добре", повтори отново Тръмп по адрес на Сандланд. "В началото той подкрепи други кандидати, а не мен", подчерта той, визирайки първичните избори в Републиканската партия през 2016 г.

В туит от 8 октомври обаче Тръмп демонстрираше по-малка дистанцираност от Сандланд, когото той лично назначи на поста в ЕС. "Наистина ми харесва много идеята, че посланик Сандланд, който е един наистина добър човек и един велик американец - ще свидетелства", написа тогава Тръмп, припомня Франс прес.

Малко след изявлението пред журналисти, Тръмп пусна и туит, в който заяви: "Този Лов на Вещици трябва да престане СЕГА. Това е вредно за нашата страна", като визира изслушванията и разследването в Конгреса, предаде Франс прес.

Facebook logo
Бъдете с нас и във