Банкеръ Daily

Свят

Тръмп нарушил ембаргото за Куба

Една от компаниите на Доналд Тръмп е нарушила ембаргото срещу Куба, непозволяващо на американски граждани да правят бизнес там, съобщи вчера списание "Нюзуик".

Компанията "Тръмп хотелс" е похарчила най-малко 68 хиляди долара на острова чрез консултантска фирма през 1998 г., при положение че е незаконно американски компании да харчат пари там без разрешение от правителството на САЩ, посочва изданието.

Щабът на Хилари Клинтън побърза да заклейми опонента й, като отбеляза, че това показва как Тръмп поставя бизнес интересите над националния интерес и после лъже за това.

"Бизнесът на Тръмп в Куба изглежда е незаконен, показва пренебрежение към американската външна политика и е в пълен разрез с нееднократните публични изявления на самия него, че са му били предлагани възможности да инвестира в Куба, но че не се е бил възползвал от тях", каза Джейк Съливан от щаба на Клинтън.

В интервю от вчера Тръмп отхвърли обвиненията. "Никога не съм правил бизнес в Куба", заяви Тръмп. По отношение на публикацията в "Нюзуик" той заяви, че авторът й има "много лоша репутация".

Ръководителят на щаба на Тръмп Келиан Конуей заяви, че историята се преекспонира, защото Тръмп е бил решил да не инвестира в Куба, но все пак е бил "платил пари".

Facebook logo
Бъдете с нас и във