Банкеръ Daily

Свят

Тръмп към Пхенян: Скоро може да ви няма

 "Току-що чух какво каза външният министър на Северна Корея пред ООН. Ако той продължи да препредава като ехо мислите на "Малкия Човек Ракета", тях не след дълго няма да ги има". Това написа американският президент Доналд Тръмп в социалната мрежа "Туитър".

Както става ясно от публикацията му, неговите думи са отговор на изказването на външния министър на Северна Кореа И Йон-хо. В реч пред общото събрание на ООН първо И обяви, че обстрелването с ракети на цялата територия на САЩ става неизбежно, след като "г-н президент Зло" нарекъл лидерът на КНДР "човекът ракета".

В безпрецедентно изявление в петък Ким нарече американският президент "изкуфял старец" и се закани да го усмири с огън.

През изминалата нощ анерикански бомбардировачи, ескортирани от изтребители, прелетяха в международното въздушно пространство над морето източно от Северна Корея като демонстрация на сила и за да покажат диапазона от военни опции на разположение на президента Доналд Тръмп, съобщи Пентагонът.

Говорителката  Дейна Уайт обяви, че това е ясен сигнал, че президентът Доналд Тръмп разполага с множество военни варианти да се справи с всяка опасност. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във