Банкеръ Daily

Свят

Тръмп иска да заселва нелегални мигранти в градове на демократите

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че неговата администрация "силно" обмисля освобождаването на мигранти, задържани на границата и транспортирането им в градове, управлявани от Демократическата партия. Според него тази идея би трябвало да зарадва опонентите му предвид имиграционната им политика

"Демократите казват, че трябва да отворим границата си и че нелегалните имигранти имат правото да бъдат в нашата страна. Затова демократите трябва да работят с администрацията на президента, за да намерим начин за транспортиране на тези незаконни чужденци в райони и щати, управлявани от тяхната партия", заяви говорител на Белия дом в петък.

На свой ред Тръмп настоя Демократическата партия да подкрепи предложенията му за промени в имиграционната политика на САЩ. 

"Ще ги заведем в техните райони, ще им създадем убежища и ще позволи те да се погрижат за имигрантите. Можем да им доставим много, можем да им дадем неограничено количество“, коментира Тръмп в отговор на критиките на опонентите му за изграждане на стена по границата с Мексико.

Facebook logo
Бъдете с нас и във