Банкеръ Daily

Свят

Тръмп иска да свиква митинги в събота и неделя

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че иска да се опита да свика предизборен митинг в щата Флорида в събота и добави: "Ако имаме достатъчно време да го организираме", предаде Асошиейтед прес.

Той съобщи също, че може да свика предизборен митинг на следващата вечер в Пенсилвания.

Пред телевизия "Фокс нюз ченъл" Тръмп изрази желание да възобнови предизборните си прояви, и то само часове след като неговият лекар каза, че очаква президентът да се върне без риск към обществените си ангажименти още в събота, след като премина лечение срещу коронавируса.

Тръмп гори от желание да се върне към предизборните си прояви и да даде тласък на кампанията си, която губи скорост според националните допитвания.

Тръмп каза, че очаква днес да му бъде направен още един тест за Ковид-19, седмица след като постъпи във военномедицинския център "Уолтър Рийд" и остана там три дни на лечение.

Лекарят на американския президент Доналд Тръмп Шон Конли съобщи, че президентът е завършил курса си на лечение от коронавируса, че откакто се е върнал в Белия дом, е в стабилно състояние и че би могъл да се върне към публичните си ангажименти още в събота.

Събота ще е десетият ден, откакто в четвъртък беше поставена диагнозата, и въз основа на траекторията на разширената диагностика, която извършва екипът, смятам, че тогава президентът би могъл да се върне към публичните си дейности без риск, каза лекарят в кратко становище, разпространено от Белия дом и цитирано от Франс прес.

Конли отбеляза, че Тръмп е реагирал изключително добре на лечението и откакто се е върнал от болницата, изследванията му са стабилни и не показват никакъв признак болестта да прогресира.

Facebook logo
Бъдете с нас и във