Банкеръ Daily

Свят

Тръмп и Мелания проследиха Дядо Коледа

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и първата дама Мелания отговориха по телефона на въпроси на деца, които искаха да узнаят къде се намира Дядо Коледа и какво ще им подари той, предадоха световните агенции.

Така първото американско семейство спази традицията и се включи в мисията на Обединеното командване за аерокосмическа отбрана на Северна Америка (НОРАД) за проследяване на околосветското пътешествие на Дядо Коледа. Всяка година на доброволци към НОРАД отговарят на телефонни обаждания и на електронни писма на деца и възрастни от цял свят и ги информират за придвижването в реално време на Добрия старец.

Сайтът на военните се посещава ежегодно от около 9 милиона потребители от над 200 страни по света. Доброволците приемат 140 000 телефонни повиквания, свързани с Дядо Коледа. Традиционно НОРАД започва да следи впряга му на 24 декември.

Тръмп и първата дама разговаряха по телефона с малчугани в имението си в щата Флорида, където прекарват коледните празници. Двойката приемаше обажданията по два отделни телефона в дневната на имението на Тръмп. Сред обаждащите се беше дете от Мисисипи, на което Тръмп каза, че неговият щат е страхотен и му предсказа, че Дядо Коледа ще се отнесе към него много добре.

Дете от Вирджиния сподели с Тръмп, че иска да намери конструктор под елхата у дома и президентът му разказа, че като малък е обичал да получава също такъв подарък. 5-годишно дете пък каза на президента, че иска баба му да бъде изписана от болницата за Коледа и Тръмп му каза, че това желание е по-хубаво от желанието за играчка. На момченце на име Райън Тръмп каза, че иска мир за страната, след като тя вече има просперитет.

Проследяването на пътешествието на Дядо Коледа датира от 1955 г. Тогава в магазин в САЩ се появява обява с телефонен номер, за който се твърди, че е номерът на Дядо Коледа. Той обаче е отпечатан грешно и когато деца и възрастни започват да звънят, се оказва, че се обаждат в базата на командването на континенталните сили за въздушна отбрана - предшественик на НОРАД - в Колорадо спрингс, Калифорния.

Военният, който бил на пост на телефона тогава, се пошегувал с обаждащите се и им казал, че той е Дядо Коледа и така било поставено началото на една традиция с участието на НОРАД.

В последните години в проследяването на пътуването на Добрия старец, организирано от НОРАД, се включваха редовно Барак и Мишел Обама.

Facebook logo
Бъдете с нас и във