Банкеръ Daily

Свят

Тръмп и Мей готвят "мащабно търговско споразумение"

Британският премиер Тереза Мей и американският президент Доналд Тръмп обсъдиха въпроса за желанието на двамата да сключат "мащабно и амбициозно" търговско споразумение, след като Великобритания излезе от ЕС, съобщи кабинетът на Мей, цитиран от Ройтерс.

"Президентът и премиерът започнаха разговорите си с обсъждане на взаимното си желание да сключат широкообхватно търговско споразумение", се казва в съобщението. "Те се съгласиха, че Брексит представлява прекрасна възможност за сключване на мащабно и амбициозно Британско-американско споразумение за свободна търговия", заяви кабинетът на британския министър-председател.

Американският президент Доналд Тръмп каза, че САЩ и Япония са се договорили да започнат разговори по ново търговско споразумение, предадоха световните агенции.

Договорката е станала по време на среща на Тръмп с японския премиер Шиндзо Абе в кулоарите на сесията на Общото събрание на ООН.

Тръмп освен това поздрави Абе за преизбирането му за лидер на управляващата партия в Япония, което му проправи път да бъде лидер на страната още три години.

Президентът на САЩ и японският премиер имаха още в неделя частна вечеря в Тръмп тауър в Ню Йорк.

Facebook logo
Бъдете с нас и във