Банкеръ Daily

Свят

Тръмп и Ким Чен Ун приключиха вечерята си в Ханой, утре продължават преговорите

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен Ун приключиха вечерните си срещи в Ханой за малко повече от два часа, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп напусна хотел "Метропол" след продължила 90 минути вечеря с Ким, на която присъстваха техни високопоставени съветници. Преди това двамата ръководители се поздравиха топло пред репортери и имаха кратка среща на четири очи. 

Белият дом не даде информация за "социалната вечеря", преминала при ограничен достъп за медиите. Утре Тръмп и Ким ще имат още срещи, преди президентът на САЩ да отпътува за родината си. 

АП отбелязва, че Белият дом не е допуснал четирима репортери от печатни медии, включително един от АП, да отразят началото на вечерята. Според агенцията това е станало, след като двама от тези репортери са задавали въпроси на Тръмп при предишните прояви от срещата на върха. 

Прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс разпространи изявление, в което се казва, че поради "деликатното естество на срещите трябва да ограничим до малка група присъстващите за вечерята". Преди това Сандърс бе казала, че на вечерята няма да бъдат допускани репортери. Но след като фотографи заявиха, че няма да я отразяват без редакторско присъствие, на мястото на събитието бяха допуснати един журналист от печатна медия и един от радиостанция, съобщи АП.

Facebook logo
Бъдете с нас и във