Банкеръ Daily

Свят

Тръмп и Джо Байдън влязоха във война с прякори

Бившият американски вицепрезидент Джо Байдън разкри нов прякор на президента Доналд Тръмп, след като го попитаха дали ще отговори на атаките на президента в Туитър.

"Има толкова много прякори, които съм готов да дам на този човек. Можете просто да започнете с клоун", каза Байдън на среща с поддръжници, според Политико.

Но Байдън, който наскоро обяви, че ще се кандидатира за президент през 2020 г., каза също, че се пази да не влезе "борба в кал" с Тръмп.

"По всеки отделен въпрос и за всяко обидно нещо, което той казва за други хора, нямам проблем да отговоря директно - каза Байдън. - Няма обаче да направя това, което той иска. Той иска борба в кал."

Тръмп нарече Байдън Заспалия Джо в отговор на включването на бившия вицепрезидент в надпреварата.

"Добре дошъл в надпреварата, Заспалия Джо", написа Тръмп в Туитър на 25 април. "Само се надявам, че ще имаш интелитентността, в което силно се съмнявам, да водиш успешна кампания за първичните избори. Ще бъде гадно - ще имаш работка с хора, които имат наистина много болни и луди идеи. Но ако го направиш, ще те видя на стартовата позиция!

Тръмп често използва прякори за политическите си опоненти. Той говори за сенатора Бърни Сандърс от Вермонт, също кандидат за 2020 г., като за Лудия Бърни.

Кампанията на Байдън досега сее характеризира с директни критики срещу президента.

Байдън е превърнал президента в център на стратегията си може би повече от всички останали над 20 кандидати за номинацията на демократите. И изглежда, че това дава резултат - Тръмп избухна в Туитър, когато бившият вицепрезидеднт получи подкрепата на Международната асоциация на пожарникарите.

Още в деня, когато Байдън официално влезе в надпреварата за номинацията на демократите за 2020 г., Тръмп се подигра с възрастта на Байдън и на шега се нарече "бликащ от енергия младеж".

Тръмп, на 72 г., понастоящем държи рекорда като най-стария човек, поел президентския пост - на 70 години и 220 дни при встъпването си в длъжност през 2017 г.

Но Байдън, който понастоящем е 76-годишен, и съперниците му от Демократическата партия, сенаторът Бърни Сандърс, на 77 г., и сенаторката Елизабет Уорън, на 69 г., могат да бият рекорда му.

Ако бъде избран, Байдън ще бъде на 78 години и 61 дни при встъпването си в длъжност през 2021 г. Това също би подобрило рекорда на Роналд Рейгън за най-стария президент в който и да е момент от президентството. Рейгън е на 77 години и на 349 дни, когато напуска Белия дом.

Facebook logo
Бъдете с нас и във