Банкеръ Daily

Свят

Тръмп готов да покани Путин в Белия дом

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че би поканил руския президент Владимир Путин в Белия дом, но допълни, че не мисли, че е настъпил подходящият момент за това, предаде Ройтерс.

Президентът на САЩ каза също така, че обмисля квоти и тарифи, за да се справи с големия проблем на дъмпинга в областта на стоманодобива от страна на Китай и на други страни.

Тези изявления Тръмп е направил в самолета на път от Вашингтон за Париж. Те първоначално са били казани неофициално, но Белият дом впоследствие реши да ги публикува, отбелязва Ройтерс.

Тръмп заяви, че няма да отмени съществуващите санкции срещу Русия докато не се постигне споразумение по Украйна и Сирия, но отказа да съобщи кога ще подпише исканите от Конгреса по-строги мерки.

"В момента сме наложили много сериозни санкции срещу Русия. Никога не съм обмислял да ги отменям. Някои хора казваха, че Доналд Тръмп иска да направи това, но аз не искам да ги отменям", увери Тръмп, цитиран от ТАСС.

Президентът същевременно заяви, че иска да сключи с Русия "прекрасни сделки".

Тръмп заяви, че не вярва руският президент Владимир Путин да го е подкрепял да стане президент на САЩ.

"На следващата ми среща с Путин ще го попитам: "За кого бяхте всъщност?" Понеже не мога да повярвам, че е подкрепял мен", каза Тръмп.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във