Банкеръ Daily

Свят

Тръмп: Гласуването за здравеопазването може да изчака след изборите

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е готов да изчака след президентските избори през 2020 г., за да накара Конгресът да гласува по нов план за здравеопазване, давайки време на републиканците да разработят предложение за заместване на ''Обамакеър'', съобщи ''Ройтерс''.

Републиканците от Конгреса не са успели досега да изготвят предложение за заместване на Закона за достъпната здравна грижа на демократичния президент Барак Обама, въпреки честите обещания за това през последните години.

Обещанието на Тръмп миналата седмица, че Републиканската партия ще бъде "партията на здравеопазването", хвана своите колеги републиканци неподготвени, след като Министерството на правосъдието подкрепи съдебно дело, предназначено да унищожи ''Обамакеаър'', което помогна на милиони американци да получат здравна застраховка.

В поредица от постове в Twitter в понеделник вечер Тръмп каза, че републиканците развиват „наистина страхотен план за здравеопазване с много по-ниски разходи и самоучастие в сравнение с ''Обамакеаър''. 

''С други думи, той ще бъде много по-евтин и много по-използваем от ''Обамакеър''. Гласуването ще бъде направено веднага след изборите, когато републиканците задържат Сената и ще спечелят Парламента ”, каза той.

Решението на Тръмп предполага, че той е готов да обсъди бъдещето на американската система на здравеопазване по време на президентската предизборна кампания през 2020 г., вместо да се опита да постигне по-рано споразумение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във