Банкеръ Daily

Свят

Тръмп: Германците са лоши, много лоши

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е изсипал куп обвинения по адрес на Германия и продажбите й на коли в САЩ на среща вчера с ръководители на ЕС. Това твърди сп. "Шпигел" на сайта си, предаде АФП.

"Германците са лоши, много лоши", казал той според списанието на среща с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, на Европейския съвет Доналд Туск и други високопоставени представители на ЕС в Брюксел.

"Вижте милионите коли, които те продават в САЩ. Ужасно. Ние ще спрем това", казал той според "участници в срещата", посочва "Шпигел".

Юнкер пак според същия източник се намесил и твърдо защитил Германия, заявявайки, че свободната търговия облагодетелства всички.

Доналд Тръмп и германският канцлер Ангела Меркел днес трябва да разговарят на срещата на високо равнище на Г-7 в сицилианския град Таормина.

Твърденията на "Шпигел" не бяха коментирани непосредствено след публикуването им нито от канцлерството, нито от Белия дом.

Още преди да бъде избран за президент, Тръмп отправяше остри критики срещу Германия и Ангела Меркел. Верен на тона си, изразяващ неприязън към свободната търговия, Тръмп заяви, че не приема германските търговски излишъци и заплаши да въведе репресивни мита.

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във