Банкеръ Daily

Свят

Тръмп е уверен, че на изборите през 2024 г. победителят ще е републиканец

Бившият американски президент Доналд Тръмп е уверен, че на изборите за държавен глава, които ще се проведат в САЩ през 2024 година, победител ще е кандидатът на републиканците. Това съобщава Reuters, като се позовава на текст за изказване на бившия обитател на Белия дом на среща с негови поддръжници във Флорида.

Тръмп е уверен, че през 2022 година Републиканската партия ще си върне контрола над Палатата на представителите в Конгреса на САЩ и мнозинството в Сената. А след това, през  2024 година, републиканският кандидат ще спечели битката за Белия дом.

Както се отбелязва в материала, Тръмп е потвърдил, че ще подкрепи републиканците, които  ще се кандидатират за местата в Конгреса. Той не съобщава нова информация за това, дали планира отново да се кандидатира за президент.

През март бившият президент заяви, че смята след междинните избори в страната, които ще се проведат през 2022 година, да вземе  окончателно решение относно възможността отново да се кандидатира за поста на шеф на американската администрация.

Тръмп и по-рано е изразявал своята увереност, че републиканците имат шансове да си върнат контрола и над двете палати  на Конгреса след междинните избори през 2022 година. "Ние ще вземем решение след това", отбелязва той, говорейки за възможността отново да се кандидатира за поста на президент.

На 28 февруари по време на изказване на конференция на консервативните кръгове в САЩ в Орландо (щат Флорида) Доналд Тръмп сподели , че може отново да вземе участие в борбата за поста на държавен глава.

Facebook logo
Бъдете с нас и във