Банкеръ Daily

Свят

Тръмп е негоден за поста си, каза бившият му сътрудник за националната сигурност

Джон Болтън

Бившият съветник на Белия дом по националната сигурност Джон Болтън каза, че американският президент Доналд Тръмп е негоден за поста, предаде Ройтерс, като се позова на публикувани откъси от интервю.

"Не мисля, че той е годен за поста", заяви Болтън пред телевизия Ей Би Си Нюз. "Не мисля, че е компетентен да изпълнява тази длъжност", каза бившият съветник на Тръмп.

Болтън представя изключително компрометиращо описание на някогашния си шеф в предстояща книга, извадки от която бяха публикувани в медиите.

В мемоарите бившият съветник по националната сигурност, който напусна Белия дом през септември, цитира множество разговори, в които Тръмп е показал "фундаментално неприемливо поведение, подкопаващо самата легитимност на президентството".

Според Болтън президентът изразявал желание за спиране на наказателни разследвания, за да облагодетелства диктатори, които харесвал.

Тръмп също така казал, че евентуално нахлуване във Венецуела би било "страхотно", въпреки позицията на американското правителство срещу използването на сила за сваляне на венецуелския президент Николас Мадуро, пише в книгата си бившият съветник.

На среща в Ню Джърси през лятото на 2019 г. Тръмп направил едно от най-тревожните си изказвания по адрес на медиите, като заявил, че журналистите би трябвало да бъдат пратени в затвора, за да разкрият източниците си, и "да бъдат екзекутирани", разкрива още в мемоарите си Болтън.

Facebook logo
Бъдете с нас и във