Банкеръ Daily

Свят

Тръмп е готов за диалог с Русия

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че е готов за диалог с Русия. 

"Надяваме се на това.", отговори той по време на Световния икономически форум в Давос на въпрос на ТАСС дали планира да води диалог с Русия.

Тръмп бе категоричен, че няма нищо общо с натоварения с разследването на евентуална руска намеса в американските избори специален прокурор Робърт Мълър, както твърди в. "Ню Йорк таймс". Според него това е фалшива новина. "Типичните фалшиви истории на "Ню Йорк таймс".

Преди дни бе разпространена информация, че Доналд Тръмп е направил опит да отстрани спецпрокурора Робърт Мълър. Това е станало миналия юни. Като причина Тръмп изтъкнал конфликт на интереси. По-късно обаче държавният глава се е отказал от решението си, след като Мълър заплашил сам да се оттегли. 

Тръмп изрази готовност да даде показания под клетва пред екипа на спецпрокурора. Това е изненадващо действие, след като преди даваше вид, че по-скоро иска да избегне тази среща. Наложи му се да отрича преди медии, че има намерение да уволни Мълър. 

Мълър има намерение да разпита бившия главен стратег на Тръмп - Стив Банън, за уволненията на съветника по националната сигурност Майкъл Флин и директора на ФБР Джеймс Коми.

Според източниците, Банън ще даде показания до края на месеца, а разследването се приближава до вътрешния кръг на президента.


   

Facebook logo
Бъдете с нас и във