Банкеръ Daily

Свят

Тръмп е готов да наложи първото си вето

Президентът Доналд Тръмп е готов да наложи първото вето в мандата си, ако Конгресът отхвърли обявеното от него национално извънредно положение заради ситуацията на границата с Мексико, съобщи вчера високопоставен съветник в Белия дом, цитиран от Асошиейтед прес.

Съветникът Стивън Милър заяви в предаването "Фокс нюз сънди", че "президентът ще защити обявеното от него национално извънредно положение". Запитан дали това значи, че Тръмп е готов да наложи вето на резолюция за отхвърлянето му, Милър добави: Той ще защити обявеното от него национално извънредно положение, гаранция".

Западното крило се готви за битки на няколко фронта в момент, когато опитите на президента да заобиколи Конгреса, за да финансира дълго обещаваната стена по границата, са подложени на критики и от двете партии и са обект на няколко съдебни дела.

След като депутати от двете партии блокираха исканите от него милиарди долари, с които да изпълни предизборното си обещание, Тръмп обяви в петък национално извънредно положение, за да пренасочи средства за изграждане на граничното съоръжение.

Facebook logo
Бъдете с нас и във