Банкеръ Daily

Свят

Трети заподозрян за отравянето на Скрипал останал на Острова

Боширов и Петров в Солсбъри

Трети заподозрян за отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия се отказал в последния момент да напусне Великобритания и останал в страната, твърди британският в. "Телеграф", цитиран от БНР.

Според запознати източници на изданието руснакът на име Сергей Федотов пристигнал на Острова същия ден, в който и заподозрените от британските власти за инцидента Александър Петров и Руслан Боширов. Службите смятат, че "Федотов" е псевдоним и че мъжът е сътрудник на руското разузнаване. Той трябвало да се върне в Москва със същия полет, с който и другите двама заподозрени, но отменил пътуването.

"Не е ясно защо се е отказал. Може още да се намира на наша територия", заяви източник на вестника.

Сергей и Юлия Скрипал бяха отровени в Солсбъри на 4 март 2018 г., като Лондон обвинява за инцидента руското военно разузнаване. Москва отхвърля тези твърдения. След седмици в болница за двамата пострадали бе съобщено, че са изписани и прехвърлени на секретно място. Единствено Юлия Скрипал даде интервю за Ройтерс, в което заяви, че не иска да се връща в родината си и не иска помощ от руските дипломати в Лондон.

Facebook logo
Бъдете с нас и във